Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ
Με ευθεία παρέμβαση στον 1264/82 και καταργώντας στην πράξη τον συνδικαλιστικό νόμο, αφαιρώντας τον μανδύα προστασίας των εργαζομένων και αφήνοντας τους στο έλεος των μνημονιακών πολιτικών, η κυβέρνηση εν κρυπτώ και με διαδικασίες fast track κατέθεσε μνημονιακή τροπολογία από το υπουργείο εργασίας, όπου αφαιρεί στην πράξη το δικαίωμα από τα πρωτοβάθμια σωματεία να προκηρύσσουν απεργία.
Όπως χαριστικά προβλέπεται με την προτεινόμενη διάταξη. «ορίζεται ειδική απαρτία κατά τις γενικές συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων, σε περίπτωση συζήτησης και λήψης απόφασης κήρυξης απεργίας».
Ειδικότερα, απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον του ενός δεύτερου (1/2) των οικονομικά τακτοποιημένων μελών της συνδικαλιστικής οργάνωσης.
Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι ειδικά για τα σωματεία με πανελλαδική συγκρότηση, το υπό ψήφιση νομοσχέδιο δεν φαλκιδεύει απλώς το δικαίωμα στην απεργία, αλλά το καταργεί πλήρως.
Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια ολοκληρώνεται δηλώνοντας την έλλειψη σεβασμού απέναντι στους θεσμούς της δημοκρατίας και της υποτίμησης των εργαζομένων, αφού κατατίθεται σε άσχετο νομοσχέδιο του υπουργείου ψηφιακής πολιτικής, περί παροχής άδειας εκμετάλλευσης δικαιωμάτων στη χρήση των τεχνητών γεωστατικών δορυφόρων.
Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, το ολοκληρωτικό ξεπούλημα των ΕΛΠΕ και την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, φαίνεται ξεκάθαρα ότι το τίμημα της τρίτης αξιολόγησης θα είναι βαρύ για τους εργαζόμενους και την ελληνική κοινωνία και ότι έχουμε μια κυβέρνηση, που δεν μπορεί να αντιταχθεί και να αρνηθεί κανένα αντεργατικό και αντιλαϊκό μέτρο στους δανειστές και στους τοκογλύφους.
Οι εργαζόμενοι μέσα από τα συνδικάτα τους θα αγωνιστούν και θα αντιταχθούν, καταργώντας και ανατρέποντας αυτές τις πολιτικές.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΙΣ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ-ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ