Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Δεν ξεχνάμε κ. Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Μεταξά και «ανακάλυψε» ότι τα νοσοκομεία χρειάζονται προσλήψεις προκειμένου να λειτουργήσουν. Θα έλεγε κάποιος ότι η διαπίστωση αυτή θα ήταν σημαντική αν ο ίδιος δεν είχε «βεβαρυμμένο» παρελθόν και δεν είχε συνδεθεί ως υπουργός με χιλιάδες απολύσεις και διαθεσιμότητες, που ένα σημαντικό μέρος ήταν στον τομέα της υγείας.

Ίσως ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί ότι οι εργαζόμενοι στην υγεία ξέχασαν ότι χιλιάδες συνάδελφοί τους στο ΕΟΠΥΥ, οδηγοί καθώς και εργαζόμενοι σε νοσοκομεία που έκλεισαν τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και αρκετοί από αυτούς αναγκάστηκαν είτε σε παραίτηση είτε σε συνταξιοδότηση.

Δεν ξεχνούν επίσης οι εργαζόμενοι στην υγεία το κλείσιμο νοσοκομείων και κλινικών από την κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου με την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών.
Δεν ξεχνούν ότι στην περίοδο της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υπήρχε παντελής απουσία προσλήψεων με αποτέλεσμα την δραματική συρρίκνωση κατά 20000 των εργαζόμενων στην υγεία.

Δεν ξεχνούν επίσης ότι ο ίδιος ήταν ο υπουργός της αξιολόγησης που ήταν άμεσα συνδεδεμένες με απολύσεις ούτε βεβαίως ότι ο ίδιος απαιτούσε να προχωρήσει η μνημονιακή αξιολόγηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Η προσπάθεια να ξεχαστεί η πολιτική που εφάρμοσε η ΝΔ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δυστυχώς γι’ αυτόν, δεν γίνεται πιστευτή από τους εργαζόμενους στην υγεία. Πολύ περισσότερο επειδή ο ίδιος και η ΝΔ συνεχίζουν να επιμένουν στην εφαρμογή ακόμα πιο ακραίων νεοφιλελεύθερων συνταγών που στοχεύουν στην παραπέρα συρρίκνωση των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων.

Οι εργαζόμενοι στην υγεία, παρά τις δυσκολίες, συνεχίζουν τον αγώνα για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών που εφάρμοσε κατά γράμμα η ΝΔ και συνεχίζουν να εφαρμόζονται και σήμερα, με αποτέλεσμα το Δημόσιο σύστημα υγείας αντιμετωπίζει καθημερινά σοβαρότατα προβλήματα.

Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής (ΜΕΤΑ)- Γραμματεία νομού Λασιθίου