Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

ΜΕΤΑ ν. Λασιθίου: Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι ψήφισαν μαζικά OXI


Το ΜΕΤΑ ν. Λασιθίου χαιρετίζει τη μαζική υπερψήφιση του ΟΧΙ από τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους και τη νεολαία και την ψυχραιμία και αντοχή που επέδειξαν οι συνταξιούχοι και ο ελληνικός λαός απέναντι στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία των ΜΜΕ, με τις τράπεζες κλειστές και τις απειλές για το κούρεμα των καταθέσεων.

Το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος και η συντριπτική επικράτηση του ΟΧΙ δείχνουν την υπερήφανη στάση του ελληνικού λαού, ανανεώνουν τη βούλησή του να βάλει τέρμα στα μνημόνια της καταστροφής και δίνουν σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση να μην κάνει ούτε βήμα πίσω απέναντι στους εκβιασμούς των δανειστών.

Η ψήφος έχει σαφές ταξικό περιεχόμενο, αφού με το ΟΧΙ συνασπίστηκαν κυρίως οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι, τα κατεστραμμένα μεσαία στρώματα, η νεολαία και οι αγρότες, ενώ με το «ΝΑΙ» συντάχθηκαν το ευρωπαϊκό και ντόπιο οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο, ο ΣΕΒ και οι εργοδότες, οι τραπεζίτες και τα ιδιωτικά - διαπλεκόμενα ΜΜΕ, το φθαρμένο πολιτικό προσωπικό και οι γραφειοκρατικές συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ, στην ΑΔΕΔΥ και σε κάποιες ομοσπονδίες.

Το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος απλά επιβεβαίωσε την απαξίωση αυτών των ηγεσιών και την απομόνωσή τους από τους εργαζόμενους και αναδεικνύουν την ανάγκη να τις στείλουν στο περιθώριο και να πάρουν οι ίδιοι την υπόθεση στα χέρια τους, όπως το έκαναν σε πολλά πρωτοβάθμια κυρίως, αλλά και ομοσπονδίες που συντάχθηκαν με το ΟΧΙ.

Η κυβέρνηση, τέλος, οφείλει να αξιοποιήσει τη λαϊκή δυναμική και να μην υποχωρήσει απέναντι στους εκβιασμούς των δανειστών, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, να επιταχύνει την υλοποίηση των προεκλογικών και προγραμματικών της δεσμεύσεων και να προχωρήσει άμεσα στη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, στον έλεγχο των τραπεζών, στην εφαρμογή της νομιμότητας στο χώρο των ΜΜΕ, στο χτύπημα της διαπλοκής και των προνομίων της ολιγαρχίας και στην ικανοποίηση των οξύτατων λαϊκών, εργατικών και κοινωνικών αναγκών.

Γραμματεία  ΜΕΤΑ νομού Λασιθίου
06-07-15