Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Απειλές και ύβρεις κατά μελών του ΜΕΤΑ από τον «L'état, C'est Moi» πρόεδρο Ε.Κ. Ηρακλείου


Το ΜΕΤΑ νομού Ηρακλείου καταγγέλλει τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου για την αήθη και τραμπούκικη λεκτική επίθεση που εξαπέλυσε το βράδυ της Πέμπτης 14 Μαΐου 2015 ενάντια σε μέλη της παράταξης μας.

Τα δύο μέλη μας που βρέθηκαν στο Εργατικό Κέντρο για να συμπαρασταθούν στον δίκαιο αγώνα που δίνουν οι οδηγοί στα τουριστικά λεωφορεία έγιναν δέκτες απίστευτων φράσεων και προσβολών, παρουσία μάλιστα αρκετών εργαζομένων.

Φαίνεται πως -ενώ οι οδηγοί των τουριστικών λεωφορείων του Ηρακλείου δίνουν μία μεγάλη μάχη, διεκδικώντας εν μέσω πολυεπίπεδων πιέσεων, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ο εχθρός για τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου είναι το ΜΕΤΑ.

Είναι η δεύτερη φορά που ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου προχωράει σε συκοφαντίες για μέλη μας, αλλά είναι η πρώτη φορά που προχωράει σε απειλές διατυμπανίζοντας παράλληλα πως «εδώ ό,τι θέλω κάνω», χωρίς να έχει προκληθεί, απλώς βλέποντας τα μέλη μας στο χώρο.

Εμείς τον καλούμε, έστω και τώρα, να αφιερωθεί στο ρόλο που οφείλει να υπηρετεί ένας πρόεδρος Εργατικού Κέντρου, ιδίως σε μια πόλη με τόσα προβλήματα στους εργασιακούς χώρους και παράλληλα να κρατήσει το… πάθος του εναντίον του ΜΕΤΑ και ειδικά εναντίον ανέργων που στέκονται αλληλέγγυοι στους αγώνες που γίνονται στην πόλη μας, για τους εργοδότες που αυθαιρετούν καθημερινά.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου έχει βαριά ιστορία και ελπίζουμε να καταφέρει κάποια στιγμή να σταθεί αντάξιος ο σημερινός πρόεδρος.

Γραμματεία ΜΕΤΑ νομού Ηρακλείου
meta.heraklion@gmail.com