Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Μην αποπροσανατολίζετε την κοινή γνώμη κύριε Θραψανιώτη


Κύριε βουλευτή Λασιθίου Μ. Θραψανιώτη
στην τοποθέτηση που στείλατε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας σχετικά με το Νοσοκομείο της πόλης. αναφέρετε ότι οι θέσεις προκηρύσσονται αλλά δεν υπάρχει ανταπόκριση από τους γιατρούς. Αυτό δεν είναι αλήθεια κύριε βουλευτή. Καμία από τις μόνιμες θέσεις ιατρών που προκηρύχτηκαν στα Νοσοκομεία του ν. Λασιθίου και στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας δεν βγήκε άγονη, σε όλες υπήρξε ενδιαφέρον τουλάχιστον ενός ιατρού .και έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες διορισμών.

 Μην αποπροσανατολίζετε λοιπόν την κοινή γνώμη προφασιζόμενος ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον ιατρών για τις μόνιμες θέσεις, γιατί αυτό δεν ισχύει.
Η πλήρης αλήθεια είναι ότι μετά την τροποποίηση του οργανισμού του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, που ορθώς έγινε, μπορούσαν από το καλοκαίρι του 2016 να προκηρυχθούν δύο θέσεις μονίμων παθολόγων για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας.

Αυτά ο βουλευτής και οι συνεργάτες του φροντίζουν να τα πληροφορούνται για να πιέζουν για την γρήγορη στελέχωση, εκτός και αν είναι μόνο για το «ναι σε όλα» στις επιταγές της τροικας

Την προκήρυξη των δύο κενών θέσεων η  κυβέρνηση δεν την έκανε, και δεν την έχει κάνει μέχρι σήμερα. Οι θέσεις δεν έχουν προκηρυχτεί και παραμένουν κενές, ενώ τα αρνητικά αποτελέσματα από την μη πλήρη λειτουργία της παθολογικής κλινικής τα βιώνουν καθημερινά οι πολίτες της Ιεράπετρας και όλου του νομού.

Προφανώς, ο   λόγος που η κυβέρνηση δεν έχει προκηρύξει  αυτές τις 2 θέσεις παθολόγων που τόσο έχει ανάγκη η κοινωνία της Ιεράπετρας, είναι οι περιορισμοί της τρόικας και των μνημονίων, εμπόδιο ανυπέρβλητο για μια κυβέρνηση που έχει μετατραπεί σε εφαρμοστή μνημονιακών πολιτικών.

Η πραγματικότητα που τώρα δεν παραδέχεστε κύριε Θραψανιώτη, ενώ το λέγατε όταν ήσασταν αντιπολίτευση, είναι ότι σε καιρούς μνημονίων η δημόσια υγεία δεν μπορεί να αναβαθμιστεί και όσο συνεχίζονται τα μνημόνια οι πολίτες του νομού μας και όλης της χώρας δεν μπορούν να έχουν την ποιότητα της περίθαλψης που έχουν ανάγκη.

Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής (ΜΕΤΑ), Γραμματεία ν. Λασιθίου