Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

ΜΕΤΑ ν. Λασιθίου: Ο λαός δε θα επιτρέψει τη συνέχιση των μνημονίων και της λιτότητας - όλοι στη συγκέντρωση της Τετάρτης 15/7 στις 7.30 μμ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ


Η συμφωνία με τους λεγόμενους «θεσμούς» αποτελεί ένα νέο μνημόνιο, το ίδιο επώδυνο για το σύνολο του κόσμου της εργασίας, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες, τους αγρότες και τη νεολαία.

Η προκαταβολική μάλιστα και κατ’ επιταγή των δανειστών, με διαδικασίες fasttrack, υπερψήφιση από τη βουλή των αντιλαϊκών-αντεργατικών διατάξεων, αποτελεί προσβολή για τα αισθήματα του ελληνικού λαού και τη στοιχειώδη κοινοβουλευτική διαδικασία, επαναλαμβάνει το ίδιο «έργο» που ζήσαμε με τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και αντιμετωπίζει τη χώρα ως αποικία!

Η συμφωνία αυτή ακυρώνει τη λαϊκή εντολή, που δόθηκε στις εκλογές στις 25 Γενάρη και στο δημοψήφισμα στις 5 Ιούλη 2015 και η κυβέρνηση, αντί να στηριχτεί σ’ αυτή και να εμμείνει μέχρι τέλους στην εφαρμογή των δεσμεύσεών της, υποχώρησε στα τελεσίγραφα και τους εκβιασμούς των δανειστών και της τρόικας (ΕΕ – ΕΚΤ και ΔΝΤ).

Με την ενέργεια αυτή στέλνεται ένα λάθος μήνυμα στον ελληνικό λαό, αφού αναγνωρίζεται ότι οι λαοί δεν μπορούν να τα βάλουν με τους ισχυρούς, τους εκβιαστές και τους δυνάστες τους και ότι οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές της λιτότητας, των ιδιωτικοποιήσεων, της αποδιάρθρωσης των εργασιακών σχέσεων και της διάλυσης του ασφαλιστικού, αποτελούν μονόδρομο για τους εργαζομένους, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα για άλλες ελπιδοφόρες προοπτικές για τους λαούς της Ευρώπης.

Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα πολιτικό και ηθικό δικαίωμα και καμιά λαϊκή νομιμοποίηση να προχωρήσει στην ψήφιση ενός νέου μνημονίου.

Το ΜΕΤΑ καλεί την ύστατη ώρα την κυβέρνηση να μη προχωρήσει στην υπερψήφιση της συμφωνίας, που θα οδηγήσει σε νέα βάσανα και περιπέτειες τον ελληνικό λαό και τον τόπο.

Δηλώνει επίσης ξεκάθαρα ότι θα πρωτοστατήσει στην πάλη για να μην ψηφιστούν και υλοποιηθούν αυτά τα βάρβαρα μέτρα και καλεί όλους τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα και τον ελληνικό λαό να μη συναινέσουν στη νέα λεηλασία των δικαιωμάτων τους και να αγωνιστούν για την ανατροπή της λιτότητας και των νεοφιλελεύθερων - αντεργατικών πολιτικών.

Να παλέψουν για το πέρασμα των τραπεζών σε δημόσια ιδιοκτησία και κοινωνικό έλεγχο, για εφαρμογή πολιτικών αναδιανομής του παραγόμενου πλούτου υπέρ των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων, για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας προς το συμφέρον του λαού και του τόπου και για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους.

Το ΜΕΤΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους και το λαό να μην απογοητευτούν και να μη συνθηκολογήσουν και να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι την πλήρη δικαίωση των ελπίδων και των οραμάτων τους.

Καλεί τέλος τους εργαζόμενους του δημοσίου να συμμετέχουν μαζικά στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 15 του Ιούλη και όλους τους εργαζόμενους και το λαό στα συλλαλητήρια την ημέρα ψήφισης του νέου μνημονίου.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΣ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ
Συμμετέχουμε:
24ωρη Απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 15 Ιούλη
Απεργιακή συγκέντρωση στις 7.30 μμ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής (ΜΕΤΑ)
Γραμματεία Νομού Λασιθίου

Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

ΜΕΤΑ: ΟΧΙ σε νέο μνημόνιο και στη συνέχιση των αντεργατικών πολιτικών


Η πρόταση της κυβέρνησης για την υπογραφή συμφωνίας με τους λεγόμενους «θεσμούς» αποτελεί ένα νέο μνημόνιο, το ίδιο επώδυνο για τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους συνταξιούχους, με το οποίο θα συνεχιστούν η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και του πλούτου της χώρας, καθώς και οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Γίνεται με τους ίδιους αποικιοκρατικούς όρους που έγιναν και τα προηγούμενα.

Η κυβέρνηση, η οποία προσπάθησε να διαπραγματευτεί μ’ αυτήν την «ιερά συμμαχία» των δανειστών - τοκογλύφων, συνάντησε «τοίχος» άρνησης και εκβιασμών, παράκαμψης και αδιαφορίας της λαϊκής ετυμηγορίας, έτσι όπως εκφράστηκε στις εκλογές στις 25 Γενάρη και στο δημοψήφισμα στις 5 Ιούλη 2015, και αντί να στηριχτεί σ’ αυτή και να εμμείνει μέχρι τέλους στην εφαρμογή των δεσμεύσεων της, υποχωρεί στα τελεσίγραφα των δανειστών, φοβούμενη τον οικονομικό στραγγαλισμό της χώρας και τις κοινωνικές αντιδράσεις που ενδεχόμενα να είχε.

Με την ενέργειά της αυτή, όμως, στέλνεται λάθος μήνυμα στον ελληνικό λαό και αναγνωρίζεται ότι οι λαοί δεν μπορούν να τα βάλουν με τους ισχυρούς, τους εκβιαστές και τους δυνάστες τους και ότι οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές της λιτότητας και των ιδιωτικοποιήσεων, της αποδιάρθρωσης των εργασιακών σχέσεων και της διάλυσης του ασφαλιστικού αποτελούν μονόδρομο, χωρίς δυνατότητες άλλων ελπιδοφόρων προοπτικών για τους εργαζομένους και για τους λαούς της Ευρώπης.

Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα πολιτικό και ηθικό δικαίωμα και καμιά λαϊκή νομιμοποίηση να προχωρήσει στην υπογραφή ενός νέου μνημονίου, αφού ούτε οι προεκλογικές της εξαγγελίες, ούτε οι προγραμματικές της δεσμεύσεις επιτρέπουν κάτι τέτοιο. Πολύ περισσότερο, όταν ο ελληνικός λαός με το παλλαϊκό και ισχυρό “ΟΧΙ” στους εκβιασμούς και στη λιτότητα απέρριψε τις προτάσεις των δανειστών, που είναι περίπου ίδιες μ’ αυτές που κατάθεσε η ελληνική κυβέρνηση, και για το λόγο αυτό έτυχαν της υποστήριξης των δυνάμεων του «ΝΑΙ», που αποδοκιμάστηκαν από την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού στις 5 του Ιούλη.

Το ΜΕΤΑ καλεί την κυβέρνηση να μη συνομολογήσει σε μια τέτοια συμφωνία, που θα οδηγήσει σε νέα βάσανα και περιπέτειες τον ελληνικό λαό και τον τόπο.

Δηλώνει ξεκάθαρα ότι θα συνεχίσει, μέσα από τις γραμμές εργατικού - λαϊκού κινήματος, τον αγώνα για να μην περάσουν και αυτά τα μέτρα και καλεί κάθε εργαζόμενο και τον ελληνικό λαό να μη συναινέσουν στη νέα λεηλασία των δικαιωμάτων τους και να αγωνιστούν για την ανατροπή της λιτότητας και των νεοφιλελεύθερων - αντεργατικών πολιτικών, για το πέρασμα των τραπεζών σε δημόσια ιδιοκτησία και κοινωνικό έλεγχο, για την αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου υπέρ των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων, για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας προς το συμφέρον του λαού και του τόπου και για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους.
Τέλος, ακόμη και μέτρα σε θετική κατεύθυνση, όπως, η αύξηση της φορολογίας του κεφαλαίου, είναι βέβαιον ότι θα «εξυπηρετήσουν» τη μαύρη τρύπα του χρέους, ενώ η αναφορά για διαγραφή χρέους παραπέμπεται σε ένα ασαφές και αβέβαιον μέλλον.

ΜΕΤΑ, Ιούλης 2015

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

ΜΕΤΑ ν. Λασιθίου: Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι ψήφισαν μαζικά OXI


Το ΜΕΤΑ ν. Λασιθίου χαιρετίζει τη μαζική υπερψήφιση του ΟΧΙ από τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους και τη νεολαία και την ψυχραιμία και αντοχή που επέδειξαν οι συνταξιούχοι και ο ελληνικός λαός απέναντι στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία των ΜΜΕ, με τις τράπεζες κλειστές και τις απειλές για το κούρεμα των καταθέσεων.

Το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος και η συντριπτική επικράτηση του ΟΧΙ δείχνουν την υπερήφανη στάση του ελληνικού λαού, ανανεώνουν τη βούλησή του να βάλει τέρμα στα μνημόνια της καταστροφής και δίνουν σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση να μην κάνει ούτε βήμα πίσω απέναντι στους εκβιασμούς των δανειστών.

Η ψήφος έχει σαφές ταξικό περιεχόμενο, αφού με το ΟΧΙ συνασπίστηκαν κυρίως οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι, τα κατεστραμμένα μεσαία στρώματα, η νεολαία και οι αγρότες, ενώ με το «ΝΑΙ» συντάχθηκαν το ευρωπαϊκό και ντόπιο οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο, ο ΣΕΒ και οι εργοδότες, οι τραπεζίτες και τα ιδιωτικά - διαπλεκόμενα ΜΜΕ, το φθαρμένο πολιτικό προσωπικό και οι γραφειοκρατικές συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ, στην ΑΔΕΔΥ και σε κάποιες ομοσπονδίες.

Το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος απλά επιβεβαίωσε την απαξίωση αυτών των ηγεσιών και την απομόνωσή τους από τους εργαζόμενους και αναδεικνύουν την ανάγκη να τις στείλουν στο περιθώριο και να πάρουν οι ίδιοι την υπόθεση στα χέρια τους, όπως το έκαναν σε πολλά πρωτοβάθμια κυρίως, αλλά και ομοσπονδίες που συντάχθηκαν με το ΟΧΙ.

Η κυβέρνηση, τέλος, οφείλει να αξιοποιήσει τη λαϊκή δυναμική και να μην υποχωρήσει απέναντι στους εκβιασμούς των δανειστών, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, να επιταχύνει την υλοποίηση των προεκλογικών και προγραμματικών της δεσμεύσεων και να προχωρήσει άμεσα στη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, στον έλεγχο των τραπεζών, στην εφαρμογή της νομιμότητας στο χώρο των ΜΜΕ, στο χτύπημα της διαπλοκής και των προνομίων της ολιγαρχίας και στην ικανοποίηση των οξύτατων λαϊκών, εργατικών και κοινωνικών αναγκών.

Γραμματεία  ΜΕΤΑ νομού Λασιθίου
06-07-15