Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Απάντηση του ΜΕΤΑ ν. Λασιθίου στον Άδ. Γεωργιάδη για τα Νοσοκομεία του νομού

20/5/2015

O πιο φανατικός και ο πιο προβεβλημένος υποστηρικτής της πολιτικής της λιτότητας και των μνημονίων στη χώρα μας Άδωνις Γεωργιάδης βρέθηκε τη Δευτέρα 18/5 στο νομό Λασιθίου, όπου,  αφού επιδόθηκε σε  ακατάσχετη καταστροφολογία για την πορεία της χώρας και των διαπραγματεύσεων, παρουσίασε ένα «ραβασάκι» που του έδωσαν με τις χρηματοδοτήσεις των Νοσοκομείων του νομού Λασιθίου τους πρώτους 3 μήνες του 2015 για να πείσει τους ευκολόπιστους ακροατές ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις στήριζαν οικονομικά τη δημόσια υγεία και τα Νοσοκομεία του νομού, ενώ αυτό δεν συνεχίζει να γίνεται με τη νέα κυβέρνηση.

Πραγματικά το θράσος αυτού του ανθρώπου δεν έχει κανένα όριο.

Εμείς απλά θυμίζουμε στους αναγνώστες ότι:

  • Οι μνημονιακές κυβερνήσεις τα τελευταία 5 χρόνια προχώρησαν σε περικοπή των ετήσιων προϋπολογισμών των Νοσοκομείων του νομού Λασιθίου, που ξεπερνά το 50%! Τα Νοσοκομεία βρέθηκαν πολλές φορές αυτά τα 5 χρόνια χωρίς τα απαραίτητα υλικά και χρήματα για να μπορούν να εξυπηρετούν τις βασικές τους ανάγκες με αποτέλεσμα είτε να επιβαρύνονται οικονομικά οι συγγενείς των ασθενών, είτε να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν καθόλου οι ασθενείς και να στρέφονται στον ιδιωτικό τομέα, κάτι που είναι εξ αρχής η στόχευση της πολιτικής που υποστηρίζει ο Αδ. Γεωργιάδης και το κόμμα του.
  • Οι μνημονιακές κυβερνήσεις τα τελευταία 5 χρόνια με το πάγωμα των προσλήψεων διέλυσαν τα Νοσοκομεία του νομού Λασιθίου που  πλέον λειτουργούν με κατά 1/3 λιγότερο προσωπικό,  με μεγάλες ελλείψεις σε πολλές ιατρικές ειδικότητες, σε νοσηλευτές, διοικητικούς και τεχνικούς υπαλλήλους. Πολλές κλινικές στα Νοσοκομεία του νομού Λασιθίου έκλεισαν ή συρρικνώθηκαν λόγω της μνημονιακής πολιτικής που υποστηρίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης και το κόμμα του.
  • Οι μνημονιακές κυβερνήσεις τα τελευταία 5 χρόνια επέβαλλαν μια σειρά από χαράτσια στη εξυπηρέτηση των πολιτών από το δημόσιο σύστημα υγείας και ασφάλισης (εισιτήριο 5 ευρώ, 1 ευρώ ανά συνταγή, αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στα φάρμακα) με αποτέλεσμα να εκτιναχθεί το κόστος νοσηλείας και φαρμακευτικής αγωγής για τους απλούς πολίτες.
  • Από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και μετά βρισκόμαστε στη καρδιά μιας σκληρής πολιτικής μάχης  με τους δανειστές και τους εκπροσώπους  τους να εκβιάζουν ωμά, προκειμένου να συνεχιστεί η εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών που επέβαλαν οι ίδιοι και υιοθέτησαν πιστά οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στη χώρα μας. Ο πολιτικός εκβιασμός των δανειστών και το κλίμα οικονομικής ασφυξίας που έχουν δημιουργήσει στοχεύουν στην πλήρη υποταγή και στην ταπείνωση του λαού και της χώρας και στην αποτυχία του ελπιδοφόρου εγχειρήματος που επέλεξε ο ελληνικός λαός.. Το να επικαλείται ο κατεξοχήν υποστηρικτής των δανειστών Άδωνις Γεωργιάδης τα αποτελέσματα που έχει ο οικονομικός εκβιασμός τους εις βάρος των χρηματοδοτήσεων στη δημόσια υγεία της χώρας μας,  είναι τουλάχιστον προκλητικό!
  • Ταυτόχρονα στις πρώτες 100 ημέρες έχουν γίνει θετικά βήματα που ξηλώνουν σταδιακά τις μνημονιακές πολιτικές, όπως είναι η κατάργηση του 5ευρου στα εξωτερικά ιατρεία, η χορήγηση βιβλιαρίων παροχής υπηρεσιών υγείας για τους ανασφάλιστους, η  επαναφορά των απολυμένων – διαθεσίμων στο Δημόσιο, η αλλαγή του πειθαρχικού δικαίου των υπαλλήλων κα.  Χθες, μετά από 5 χρόνια μνημονιακού παγώματος των προσλήψεων έγινε η πρώτη κατανομή 906 μόνιμων θέσεων προς προκήρυξη από το Υπουργείο Υγείας  για τα Νοσοκομεία όλης της χώρας.  Τα παραπάνω αποτελούν μια πρώτη νίκη των εργαζομένων και του λαού  και ανοίγουν θετικούς δρόμους για την πλήρη ανατροπή  των μνημονιακών πολιτικών που υποστηρίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης και το κόμμα του.

Ως  ΜΕΤΑ νομού Λασιθίου καλούμε τους εργαζόμενους και τους πολίτες του νομού μας να συνεχίσουν να τοποθετούν στο περιθώριο τον Άδωνι Γεωργιάδη και  το κόμμα του,  και να συμμετέχουν σε όλες τις  κινητοποιήσεις που γίνονται  για να αναδείξουμε  τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας  και για να  διεκδικήσουμε:
  • Καμία υποχώρηση στους τοκογλύφους δανειστές της ΕΕ και του ΔΝΤ. Διαγραφή του   μεγαλύτερου μέρους του χρέους και φορολόγηση του μεγάλου Κεφαλαίου.
  • Δημόσια - Δωρεάν Υγεία και Πρόνοια. Κατάργηση των χαρατσιών και των ιδιωτικών απογευματινών ιατρείων. Αύξηση της χρηματοδότησης στα Νοσοκομεία για να καλυφθούν όλες οι λειτουργικές τους ανάγκες. Κατάργηση της ΕΣΑΝ Α.Ε και απόκρουση της πολιτικής της εμπορευματοποίησης της Υγείας.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων μέσα από νέους σύγχρονους οργανισμούς..
  • Στήριξη του Δημόσιου ασφαλιστικού Συστήματος. Κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος. Απόκρουση της απαίτησης των δανειστών για μειώσεις συντάξεων και αύξηση των ορίων ηλικίας.
ΜΕΤΑ -  Γραμματεία ν. Λασιθίου

Απειλές και ύβρεις κατά μελών του ΜΕΤΑ από τον «L'état, C'est Moi» πρόεδρο Ε.Κ. Ηρακλείου


Το ΜΕΤΑ νομού Ηρακλείου καταγγέλλει τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου για την αήθη και τραμπούκικη λεκτική επίθεση που εξαπέλυσε το βράδυ της Πέμπτης 14 Μαΐου 2015 ενάντια σε μέλη της παράταξης μας.

Τα δύο μέλη μας που βρέθηκαν στο Εργατικό Κέντρο για να συμπαρασταθούν στον δίκαιο αγώνα που δίνουν οι οδηγοί στα τουριστικά λεωφορεία έγιναν δέκτες απίστευτων φράσεων και προσβολών, παρουσία μάλιστα αρκετών εργαζομένων.

Φαίνεται πως -ενώ οι οδηγοί των τουριστικών λεωφορείων του Ηρακλείου δίνουν μία μεγάλη μάχη, διεκδικώντας εν μέσω πολυεπίπεδων πιέσεων, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ο εχθρός για τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου είναι το ΜΕΤΑ.

Είναι η δεύτερη φορά που ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου προχωράει σε συκοφαντίες για μέλη μας, αλλά είναι η πρώτη φορά που προχωράει σε απειλές διατυμπανίζοντας παράλληλα πως «εδώ ό,τι θέλω κάνω», χωρίς να έχει προκληθεί, απλώς βλέποντας τα μέλη μας στο χώρο.

Εμείς τον καλούμε, έστω και τώρα, να αφιερωθεί στο ρόλο που οφείλει να υπηρετεί ένας πρόεδρος Εργατικού Κέντρου, ιδίως σε μια πόλη με τόσα προβλήματα στους εργασιακούς χώρους και παράλληλα να κρατήσει το… πάθος του εναντίον του ΜΕΤΑ και ειδικά εναντίον ανέργων που στέκονται αλληλέγγυοι στους αγώνες που γίνονται στην πόλη μας, για τους εργοδότες που αυθαιρετούν καθημερινά.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου έχει βαριά ιστορία και ελπίζουμε να καταφέρει κάποια στιγμή να σταθεί αντάξιος ο σημερινός πρόεδρος.

Γραμματεία ΜΕΤΑ νομού Ηρακλείου
meta.heraklion@gmail.com

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Απάντηση του ΜΕΤΑ ν. Λασιθίου στο Γ. Πλακιωτάκη για τα θέματα υγείας του ν. Λασιθίου

H Γραμματεία του ΜΕΤΑ ν. Λασιθίου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση σχολιάζοντας συνέντευξη του Γραμματέα της ΝΔ Γ. Πλακιωτάκη σχετικά με τα θέματα υγείας του ν. Λασιθίου:

Σε συνέντευξη του την Τρίτη 12/5 ο βουλευτής Λασιθίου και Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης ασχολήθηκε αναλυτικά με τα θέματα της δημόσιας υγείας στο νομό Λασιθίου και ανέφερε μια σειρά από ανακρίβειες προσπαθώντας να ωραιοποιήσει τις ζημιές που προκάλεσε στα Νοσοκομεία του νομού μας η μνημονιακή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων. 

Έφτασε μάλιστα στο σημείο να κατηγορήσει τη σημερινή κυβέρνηση για τους μειωμένους προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων, τους οποίος ο ίδιος είχε ψηφίσει, ψηφίζοντας τον κρατικό προϋπολογισμό του 2015 επί κυβερνήσεως ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. 
Σύμφωνα με τα στοιχεία του προυπολογισμού που ψήφισε ο κ. Πλακιωτάκης, η χρηματοδότηση στα νοσοκομεία για το 2015 είναι μειωμένη κατά 22,9% σε σχέση με το 2014. 

Ακόμη, στα  4 χρόνια των μνημονιακών κυβερνήσεων είχαμε  ελάχιστες έως μηδενικές προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία με αποτέλεσμα ο αριθμός των εργαζόμενων να μειωθεί κατά 20.000. Όλοι οι νεοδημοκράτες υπουργοί υγείας υπόσχονταν προσλήψεις (Λυκουρέντζος, Γεωργιάδης, Βορίδης) οι οποίες δεν έγιναν ποτέ, με αποτέλεσμα τα δημόσια Νοσοκομεία και τα Νοσοκομεία του νομού μας να διαλύονται σταδιακά από την υποστελέχωση, να υποβαθμίζονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας και να ταλαιπωρούνται οι πολίτες.
Ακόμη και η προκήρυξη 12  επικουρικών γιατρών  που έταξαν για το νομό Λασιθίου το Σεπτέμβριο του 2014 οι κύριοι . Πλακιωτάκης και  Γρηγοράκος, "κουρεύτηκε" από τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ σε μόλις 5 θέσεις από τις οποίες  τελικά καλύφθηκαν μόλις οι 2!
 Και στα παραπάνω πρέπει  να προσθέσουμε και τις ρουσφετολογικές μετακινήσεις προσωπικού από τα Νοσοκομεία του νομού Λασιθίου προς το Ηράκλειο και άλλες πόλεις που έγιναν από την προηγούμενη διοίκηση της ΥΠΕ Κρήτης απογυμνώνοντας ακόμα περισσότερο  τα Νοσοκομεία του νομού Λασιθίου.

Αντί λοιπόν ο κ. Πλακιωτάκης να κάνει αυτοκριτική για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης στην οποία συμμετείχε,  συνεχίζει να .υπερασπίζεται αυτή την καταστροφική για τα Νοσοκομεία του νομού Λασιθίου πολιτική.

Αυτό που πρέπει να γνωρίζει είναι ότι  εργαζόμενοι και πολίτες του νομού που στις 25 Γενάρη έστειλαν τις μνημονιακές πολιτικές και τους υποστηρικτές τους στα έδρανα της αντιπολίτευσης, θα συνεχίσουν τους αγώνες για να σταθούν όρθια τα Νοσοκομεία μας και για να ενισχυθούν με το προσωπικό και τις χρηματοδοτήσεις που χρειάζονται! 

ΜΕτωπο Ταξικής Ανατροπής (ΜΕΤΑ)
Γραμματεία νομού Λασιθίου